ArtCinema4


ArtCinema4 er Cinema 4´s bud på en biografoplevelse, der rummer en kulturel mangfoldighed og som vil vise film, der både er øjenåbnende og underholdende. Det vil være film, som man ofte kun kan se i de store byer i Danmark, men som nu kan blive vist i nyindrettede luksuriøse rammer i Skive, så man i stedet for at bruge transporttid til Århus eller Aalborg, kan bruge tiden til at nyde et godt måltid og et glas vin inden eller efter filmen.

Målet er at vise et bredt repertoire af forskellige film. Europæiske film, verdensfilm, amerikanske indiefilm, klassikere, kultfilm, musikfilm, koncerter, dokumentarfilm og kunstfilm. Til nogle af filmene vil der være events, hvor filmene fx vil blive introduceret af relevante personer.

Efterårets Artcinema program kommer til at spænde vidt. Det vil bl.a. byde på film fra hele verden som fx det japanske Oscarbidrag i 2021 "Når det bliver morgen" og dokumentarfilmen "Kandis for evigt".

Fælles for filmene er, at de kun vises i en meget begrænset periode, så det gælder om at holde sig opdateret på https://kcskive.dk/cinema4/ og Artcinemas facebookside https://facebook.com/artcinema4Vi vil gerne inddrage publikum aktivt i form af introduktion af kommende film, filmklubber og filmønsker. Biografen skal sitre af engagement og store og små filmoplevelser, som deles med hinanden. Film er udover at være fantastisk underholdning også en kunstform, der samler mennesker, og det er vores formål at samle folk til store, kunstneriske oplevelser i biografmørket, så når vi går ud i lyset igen, så er vores verden bare en lille smule forandret. Det er det film kan, og det er det vi vil.

Har du spørgsmål, ønsker til film, eller ønsker du at involvere dig, så kontakt Tobias Høybye, der er ansvarlig for ArtCinema4, på Tobias@KCSkive.dk

Lørdag den 10. juni

Purple Rain
En del af Skive Kulturuge. Billetten er inkl. en lilla drink i baren fra kl. 20.00 med Princes musik i høttalerne

Søndag den 11. juni

Valhalla
Tegneserieskaberen Peter Madsen havde allerede en kæmpe fanskare for sin tegneserie om de nordiske guder, da han i 1986 instruerede ”Valhalla”, der endte med at blive den dyreste, men også bedst sælgende tegnefilm i mange år.

Onsdag den 14. juni

Die Asta, en feminist forud for sin tid: Stumfilm med oplæg og live klaver
Stumfilmseksperten Ronan Thalmay tager sit klaver med og vil spille levende musik til visningen af de to Asta Nielsen klassikere. Inden filmene vil Thalmay give et oplæg om Asta Nielsen, som vil gøre os alle klogere på dansk stumfilms storhedstid.

Torsdag den 15. juni

Fredag den 16. juni

Lørdag den 17. juni

Søndag den 18. juni

ROH 2023: The Sleeping Beauty

Mandag den 19. juni

Tirsdag den 20. juni

Onsdag den 21. juni