Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Trillingerne fra Belleville - Cinemateket Præsenterer
Introduktion af Sandra Brunkow Simonsen fra Viborg Animation Festival. En animationsfilm for hele familien, der er både er en hyldest til Tour de France og til cykelløb generelt, og som skal ses af alle tegnefilmfans uanset alder.
ArtCinema4
Trillingerne fra Belleville - Cinemateket Præsenterer

Trillingerne fra Belleville

’Trillingerne fra Belville’ er noget så sjældent som en poetisk animationsfilm fuld af underfundig action, medrivende musik og plads til eftertanke. Og så er den næsten uden dialog.

For at redde sit triste barnebarn fra kedsomhedens fængsel køber ”Bedste” en cykel til ham. Årene går, og med Bedste som sin kærlige og strenge træner forvandles den lille tykke dreng til en mand med lår, som selv Lawrence Armstrong kunne have sukket efter. Han er nu klar til verdens hårdeste cykelløb. Men under bjergetapen kidnappes den nu fuldvoksne cykelrytter af grumme gangstere, og igen må den gamle bedstemor træde i karakter. Hun og hunden Bruno rejser tværs over Atlanten til New York, hvor de i deres søgen møder de tre afdankede sanglærker, trillingerne fra Belleville. Og så tager historien en ny drejning.

Sylvain Chomets vilde – og vildt fascinerende – film er en satirisk hyldest til Tour de France, til tegnefilmgenren og til den ubegrænsede kærlighed mellem familiemedlemmer. En grotesk, men også smuk og nostalgisk film og et absolut must for ALLE tegnefilmfans. Anbefales fra 8 år.